Δωρητες Αιθουσας

Η αίθουσα που στεγάζεται ο Σύνδεσμος ανήκει ιδιοκτησιακά στο ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛ ΗΛΙΑ ΨΩΜΟΣΤΗΘΗ και έχει μισθωθεί από τον Σύνδεσμο με νόμιμες διαδικασίες και με έγκριση από την Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων.

Η ύπαρξη ενός χώρου στην Αττική που να φιλοξενεί και να προβάλλει τις δραστηριότητες των συντοπιτών μας ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών , το οποίο ο Σύνδεσμος υλοποίησε κατά το διάστημα 2006-2008.

Η αίθουσα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου στη συμβολή της οδού Σκουζέ αρ. 1 και Ακτής Μιαούλη στον Πειραιά, ανακατασκευάστηκε πλήρως και εξοπλίσθηκε από τον Σύνδεσμο ώστε να αποτελεί ένα πολυχώρο εκδηλώσεων, προβολών, διαλέξεων, παρουσιάσεων , καλλιτεχνικών εκθέσεων και γενικά κάθε είδους πνευματικών εκδηλώσεων.
Η αίθουσα χρησιμοποιείται από όλα τα Καρδαμυλίτικα σωματεία για συνεδριάσεις και εκδηλώσεις.

tapmela-dwrhtes

 

Το κόστος της ανακατασκευής και του εξοπλισμού της αίθουσας ανήλθε σε 242.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με δωρεές των :Νικολάου Ι. Φράγκου (170.000 ευρώ) KARDAMYLIAN FOUNDATION ( 50.000 ευρώ εκ των οποίων 30.000 ευρώ με δωρεά του αντιπροέδρου του Συνδέσμου κπτ. Παναγιώτη Τσάκου) Ναυτιλιακών εταιρειών και Καρδαμυλιτών ( 16.000 ευρώ ) Συλλόγου Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου και Λυκείων (6.000 ευρώ).Επίσης προσέφεραν για τον εξοπλισμό το Σωματείο « Οι φίλοι του Χιώτικού Χωριού» και η αείμνηστη Μάγδα Πατέρα.


Το μίσθωμα που καταβάλλει ο Σύνδεσμος στο Κληροδότημα Μιχαήλ Ηλία Ψωμοστήθη αποτελεί σημαντικό έσοδο του , προκειμένου να υλοποιεί τον σκοπό του που είναι η ενίσχυση γυναικών επαγγελματιών και επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα Καρδάμυλα.

Κατά το διάστημα 2011-2016 το μίσθωμα της αίθουσας και όλα τα λειτουργικά έξοδα του Συνδέσμου κατέβαλε ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Νικόλαος Ι. Φράγκος. Από το 2017 το μίσθωμα καταβάλλει η κα Αγγελική Ν. Φράγκου.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά του αείμνηστου Προέδρου μας Ν. Ι. Φράγκου 

το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε ομόφωνα  να ονομαστεί η αίθουσα του Συνδέσμου:
«ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΦΡΑΓΚΟΣ»