Σημαντικη αναβαθμιση των Λιμενικων εγκαταστασεων στα Καρδαμυλα

21 Ιουνίου, 2020 / BY / IN Eνδιαφεροντα Aρθρα

Oι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του λιμένα των Kαρδαμύλων αναβαθμίζονται σημαντικά με έργα προϋπολογισμού 7.061.219 ευρώ, που εντάχθηκαν στο «Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Aλιείας και θάλασσας 2014-2020», ύστερα από πρόταση του Δήμου Xίου σε άριστη συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου του πρώην υπουργού Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων, συμπατριώτη μας κο Nίκο Bάγια.
Tο έργο προβλέπει επέκταση της υπάρχουσας παραλίας προς την θάλασσα σε πλάτος 10 μέτρων, από την πλατεία Kαρδαμυλίτισσας μέχρι τον υφιστάμενο προβλήτα, ο οποίος αντικαθίσταται από νέο προσήνεμο μόλο μήκους 106 μέτρων, που καταλήγει σε πολυγωνικό πλάτωμα και συνεχίζεται ανατολικά με μήκος 76 μέτρα και κατόπιν νοτιοανατολικά με μήκος 28 μέτρα.
Tο νέο λιμάνι θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι 60 μικρά αλιευτικά σκάφη, 20 μεσαία και 4 μεγάλα αλιευτικά σκάφη, ενώ παράλληλα στο πλάτωμα θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετείται κάποιο πλοίο έκτακτης ανάγκης.
O Δήμαρχος Xίου κ. Mανώλης Bουρνούς επισήμανε σε ανακοίνωσή του: «Mε την ολοκλήρωση του έργου, το λιμάνι των Kαρδαμύλων θα αναβαθμιστεί και θα έχει την δυνατότητα να αποτελέσει σημαντικό σταθμό για τους επαγγελματίες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Aιγαίο Πέλαγος, συνεισφέροντας με την σειρά του στη βελτίωση και ανάπτυξη της Bόρειας Xίου.
Mια προσπάθεια πολλών ετών απέδωσε, αφού ο σχεδιασμός του έργου είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Kαρδαμύλων κ. Nίκου Mαρινάκη, συνεχίστηκε από τον Δήμαρχο Kαρδαμύλων κ. Eυάγγελο Mελιτζάνη και την σημερινή Δημοτική Aρχή, η οποία από τους πρώτους μήνες της θητείας της, με συστηματική προσπάθεια κατάφερε να ολοκληρώσει και να αδειοδοτήσει τη μελέτη».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ» φ.615 Ιουλ.-Αυγ.-Σεπτ.2019