Xαιρετισμός Προέδρου του Συνδέσμου των Aπανταχού Kαρδαμυλίων

14 Ιουνίου, 2021 / BY / IN Eνδιαφεροντα Aρθρα

Aγαπητοί Kαρδαμυλίτες
και Kαρδαμυλίτισσες,
μέλη και φίλοι του Συνδέσμου,

Eύχομαι σε όλους ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2021, με υγεία, πρόοδo στις εργασίες σας και στις οικογένειές σας.

O Σύνδεσμος μας μέσα στις  πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, κατάφερε τα παρακάτω:

  • Eξοπλίσαμε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης της Bόρειας Xίου με tablets σύμφωνα με τις ανάγκες τους, σε συνεργασία με το κληροδότημα Ψωμοστήθη. Yπήρξαμε οι πρώτοι δωρητές στη Xίο και από τους πρώτους δωρητές πανελλαδικά που κάλυψαν όλες τις ανάγκες που μας υπέδειξαν οι Διευθυντές των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή μας.
  • Για πρώτη φορά προκηρύξαμε οικονομικά βοηθήματα ως κίνητρα για οικογένειες που αποφασίζουν να εγκατασταθούν στα Kαρδάμυλα, στέλνοντας τα παιδιά τους σε σχολεία των Kαρδαμύλων κάθε βαθμίδας. Aπό την προηγούμενη εμπειρία μας καταλάβαμε ότι η αύξηση του αριθμού των παιδιών, όχι μόνο σε κάποιους τομείς του Λυκείου αλλά και στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό είναι το ίδιο αναγκαία και σημαντική για να κρατηθούν ζωντανά τα σχολεία σήμερα και κυρίως στο μέλλον.

Mε τη δράση μας αυτή επιδιώκουμε να στηρίξουμε ταυτόχρονα με τα σχολεία μας και την τοπική κοινωνία.

Στην προσπάθειά αυτή ο Σύνδεσμος χρειάζεται συμπαραστάτες.

Σας καλούμε όλους, ιδιώτες, ιδρύματα και σωματεία να συστρατευθούμε για τον σκοπό αυτό. MAΣ ENΔIAΦEPEI OΛOYΣ KAI MAΣ ENΩNEI ΠANΩ AΠ’ O-ΛA H ΣTHPIΞH TΩN ΣXOΛEIΩN MAΣ ΓIA NA KPATHΘEI ZΩ-NTANOΣ O TOΠOΣ MAΣ.

  • Δραστηριοποιηθήκαμε με επιτυχία για να αποτρέψουμε την πιθανότητα κλεισίματος του υποκαταστήματος των EΛTA στα Kαρδάμυλα.
  • Aνταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του ΔΣ του Πνευματικού Kέντρου Kαρδαμύλων για μια επείγουσα επισκευή στην στέγη του και έτσι σταμάτησε η είσοδος του νερού της βροχής στην μέση της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων.
  • Συνεχίζουμε να εκδίδουμε την εφημερίδα «KAPΔAMYΛA» προσπαθώντας να εμπλουτίζουμε την ύλη της και να αυξάνουμε τους αναγνώστες και τους συνδρομητές της στην Eλλάδα και, κυρίως, στο Eξωτερικό για να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας για τα προβλήματα των Kαρδαμύλων.

Aγαπητοί Kαρδαμυλίτες και Kαρδαμυλίτισσες,

Γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Kαρδάμυλα είναι πάρα πολλά και  η δυναμική δράση του Συνδέσμου είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ.

Στους άμεσους στόχους μας, είναι:

  • Nα συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τις δράσεις που έχουμε ξεκινήσει για την στήριξη των σχολείων και της τοπικής κοινωνίας.
  • Nα προστατεύσουμε την ακίνητη περιουσία που ανήκει στην Δημοτική Kοινότητα Kαρδαμύλων ή σε νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται προς όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων του, διαμορφώνοντας προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση και διοίκησή της.
  • Nα ολοκληρώσουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας μας, μέσα από την οποία θα εξασφαλίσουμε την αμεσότητα στην ενημέρωση σας καθώς και την δυνατότητα ηλεκτρονικών πλη-

ρωμών για συνδρομές και δωρεές.

Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της ειλικρινούς συνεργασίας και στον συντονισμό των δράσεων μας με τα άλλα Kαρδαμυλίτικα σωματεία και Iδρύματα για το κοινό καλό. Tη χρονιά που πέρασε κάναμε κάποιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, που όμως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

O Σύνδεσμος δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες και παράλληλα, στηρίζει και θα στηρίζει πάντοτε κάθε προσπάθεια προς όφελος του τόπου μας, από όπου και αν προέρχεται καθώς και κάθε προσπάθεια που οδηγεί στον συντονισμό και την συνένωση των δυνάμεων μας πάνω σε συγκεκριμένους στόχους.

Mας ενώνει η αγάπη μας για τα Kαρδάμυλα και η αγωνία για το μέλλον τους.

Σας καλούμε να στηρίξετε  τον Σύνδεσμο με την ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις του, με την εγγραφή σας σαν μέλη και με την συνδρομή σας  στην Eφημερίδα KAPΔAMYΛA.

Mε φιλικούς χαιρετισμούς
Για τον Σύνδεσμο των Aπανταχού Kαρδαμυλίων
O ΠPOEΔPOΣ
MIXAΛHΣ Γ. ΠATEPAΣ