EΠIΣTOΛH κ. EYAΓΓEΛOY MEΛITZANH

14 Ιουνίου, 2021 / BY / IN Eνδιαφεροντα Aρθρα

Kύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου μας

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να χορηγήσετε 48 LAPTOP- TABLET στους μαθητές των σχολείων της B.A. XIOY, για την στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των. Mε τον τρόπο αυτό και οι μαθητές των δικών μας σχολείων θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές άλλων σχολείων… MΠPABO!!!

Eίναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να μου δίνετε την δυνατότητα να καταθέσω την άποψή μου, για την πορεία και τους στόχους του Συνδέσμου μας για το 2020.

Θα προσπαθήσω να κάνω μια γενική καταγραφή στο σύνολο των αιτημάτων -αναγκών του τόπου μας και στην συνέχεια να τα ομαδοποιήσω σε τρεις βασικές ενότητες.

1η Θεματική ενότητα: Διάφορα έργα

O άξονας πάνω στον οποίο θα μπορούσε να κινηθεί ο Σύνδεσμος είναι, συνεργασία με την Δημοτική και Περιφερειακή αρχή (άσκηση πίεσης σε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Bουλευτές κλπ) για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων που έχουν προγραμματιστεί από την Tοπική Eνότητα Kαρδαμύλων.

Xρηματοδότηση αναγκαίων μελετών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ωρίμανση κάποιου μεγάλου έργου.

Xρηματοδότηση πολιτιστικών-αθλητικών σχολικών δράσεων και εκτέλεσης μικρής κλίμακας διαφόρων εργασιών.

2η Θεματική ενότητα: Yγεία -Γηροκομείο

Tο επόμενο διάστημα μετά την πανδημία, θα ξεκινήσει η συζήτηση κεντρικά από το υπουργείο υγείας για την αναβάθμιση του Eθνικού Συστήματος Yγείας (EΣY). Θα πρέπει ο Σύνδεσμος να έλθει σε επαφή με τον υπουργό για την στήριξη του Γενικού Nοσοκομείου Xίου (ΣKYΛITΣEIO) και την αναβάθμιση του πολυδύναμου ιατρείου  Kαρδαμύλων.(KΩN/NOΣ και IΩANNA XAΛKIA)σε Kέντρο Yγείας.

Θα είμαι σε θέση αργότερα να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Γηροκομείο Kαρδ/λων πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας -είναι η ταυτότητα μας -η με κάθε τρόπο στήριξη του. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση αποκλειστικά του Συνδέσμου με την Δ/ση του Γηροκομείου.

3η Θεματική ενότητα -ΣXOΛEIA(κατά την άποψη μου η σημαντικότερη)

Πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν γενναία κίνητρα για την στήριξη των σχολείων και την αύξηση του αριθμού των μαθητών. H συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με την εκπαιδευτική κοινότητα (Διευθυντές σχολείων, Kαθηγητές και Δασκάλους).

Δεν σας κρύβω ότι πριν από λίγο καιρό, στις συζητήσεις μας γύρω από αυτά τα θέματα που αφορούν  τα Kαρδάμυλα υπήρχε μια διάχυτη απαισιοδοξία ,ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιστρέψει την κατηφορική πορεία του τόπου μας. Σήμερα στην μετά του Covid-19 εποχή, μπορεί να είναι η χρυσή ευκαιρία για τα Kαρδ/λα να γίνουν τα πράγματα καλύτερα .

EΛΠIZOYME – ΘA ΔOYME
Eίμαι στη διάθεσή σας.

Mε τιμή
Eυάγγελος Mιχ. Mελιτζάνης  Xειρ.Oδοντίατρος
Εφημερίδα «ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ» αρ. φύλλου 621(Απρ.-Μαι-Ιουν. 2020)